Ge­gril­de cae­sar­sa­la­de met to­maat

De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.
  2. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.
  3. Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.
  4. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde caesarsalade met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de cae­sar­sa­la­de met to­maat

1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.

2
  • 75 ml milde olijfolie
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.

3
  • 1 petit beurre brood

Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege

4
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan.

5
  • 4 kropjes kropjes babyromainesla

Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege.

6
  • 300 g kipfilethaasjes

Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.

Tip: Je kunt het brood, de kip, sla en tomaten ook op de barbecue grillen.

7

Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.

8
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 6 el original caesardressing

Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.