Lin­gui­ne met prei & ham

Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag.

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag. 4 personen
3 143

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, zuivelspread en ham toe en verwarm de saus nog 4 min. op laag vuur.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Roer het rasp en 2 el sap door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de saus. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.

serveertip:

Lekker met geraspte gruyère (kaas).

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Linguine met prei & ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met prei & ham

1
1
  • 300 g linguine

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 600 g gesneden prei

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 el grove mosterd
  • 200 g zuivelspread bieslook light
  • 200 g beenhamreepjes

Voeg de mosterd, zuivelspread en ham toe en verwarm de saus nog 4 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de helft van de vrucht uit.

5
5

Roer het rasp en 2 el sap door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g kappertjes

Giet de pasta af en schep door de saus. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.

serveertip:

Lekker met geraspte gruyère (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.