Quesa­dil­la's met smac en kaas

Wraps met daartussen een vulling van kidneybonen, kaas, koriander en bosui, knapperig gebakken in de koekenpan.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wraps met daartussen een vulling van kidneybonen, kaas, koriander en bosui, knapperig gebakken in de koekenpan. 4 personen
2 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mais uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de koriander fijn en de bosui in dunne ringetjes. Meng de tomaten met de mais, het limoensap, de helft van de koriander en de helft van de bosui in een kom.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de Smac in kleine blokjes. Doe de kidneybonen, Smac, kaas, de rest van de koriander en de rest van de bosui in een kom en prak grof met een vork.
  3. Bestrijk de wraps aan 1 kant met de olie. Draai ze om en bestrijk met de bonenpuree. Leg er een andere wrap op, druk licht aan en bestrijk de bovenkant met de rest van de olie.
  4. Verhit 2 koekenpannen en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak er zo eventueel de overige. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de tomaten-maissalade.

bereidingstip:

Je kunt de quesadilla’s ook in een grillpan bereiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 980 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.893 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla's met smac en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la's met smac en kaas

1
1
  • 300 g mais
  • 360 g tomatenmix

Laat de mais uitlekken. Halveer de tomaten.

2
2
  • 7½ g koriander
  • 1½ bosuitje
  • 2 el limoensap

Snijd de koriander fijn en de bosui in dunne ringetjes. Meng de tomaten, mais, koriander, bosui en het limoensap in een kom.

3
3
  • 400 g kidneybonen
  • 250 g Smac

Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de Smac in kleine blokjes.

4
4
  • 7½ g koriander
  • 1½ bosuitje

Snijd de blaadjes van de koriander fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.

5
5
  • 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Doe de kidneybonen, Smac, kaas, koriander en bosui in een kom en prak grof met een vork.

6
6
  • 4 tortillawraps
  • 1½ el olie

Bestrijk de wraps aan 1 kant met de olie. Draai ze om en bestrijk met de bonenpuree.

7
7
  • 4 tortillawraps
  • 1½ el olie

Leg er een andere wrap op, druk licht aan en bestrijk met de olie.

8
8

Verhit 2 koekenpannen en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

9
9

Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo de rest van de quesadilla's. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de tomaten-maissalade.

bereidingstip:

Je kunt de quesadilla’s ook in een grillpan bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.