Ge­gril­de krui­di­ge kip­fi­let

Gemarineerde kipfilet wordt boterzacht. De salade van spinazie, peen en kikkererwten is er heerlijk fris bij.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Gemarineerde kipfilet wordt boterzacht. De salade van spinazie, peen en kikkererwten is er heerlijk fris bij. 4 personen
2 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de olie en bbq-mix tot marinade. Meng met de kip en zet tot gebruik apart.
  2. Snijd de spinazie grof. Meng de azijn, komijn en mayonaise tot dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Hak de notenmix grof. Schep de spinazie, kikkererwten, peen en dressing door elkaar en bestrooi met de notenmix.
  4. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met de salade.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 632 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kruidige kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de krui­di­ge kip­fi­let

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 36 g kruidenmix voor kip
  • 345 g kipfilethaasjes

Meng de olie en bbq-mix tot marinade. Meng met de kip en zet tot gebruik apart.

2
2
  • 300 g spinazie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 el mayonaise

Snijd de spinazie grof. Meng de azijn, komijn en mayonaise tot dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 800 g kikkererwten
  • 300 g peen julienne
  • 100 g rijkgevulde ongezouten elitehaver

Hak de notenmix grof. Schep de spinazie, kikkererwten, peen en dressing door elkaar en bestrooi met de notenmix.

4
4

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.