Bill Gran­ger's ge­mengd fruit, za­ba­gli­o­ne & can­tuc­ci­ni

Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Italiaans toetje voor op de tuintafel: met zomers fruit, heerlijke room én knapperige koekjes 4 personen
2 9

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het fruit in een schaal en snijd grote aardbeien doormidden. Pers de citroen uit en schep de helft van het sap samen met 1 tl suiker rustig door het fruit. Zet de schaal apart.
  2. Splits de eieren en houd de dooiers apart (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop voor de zabaglione in een vuurvaste kom de eidooiers, 3 el suiker en de marsala door elkaar tot een schuimige massa. Zet de kom op een pan met een laagje net niet kokend water. Klop het mengsel 5-6 min. tot het luchtig en schuimig is en in volume ongeveer verdrievoudigd is. Neem de pan van het vuur.
  3. Verdeel het fruitmengsel over vier borden en schep de zabaglione erover. Snijd de cantuccini in stukjes, strooi over de saus en serveer het gerecht.

Tip:

Bron: Bill's Italian Basics, Bill Granger.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bill Gran­ger's ge­mengd fruit, za­ba­gli­o­ne & can­tuc­ci­ni

1
1
  • 500 g gemengd fruit (bijv. frambozen, bramen, aardbeien en rode bessen)

Doe het fruit in een schaal en snijd grote aardbeien doormidden.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 tl fijne kristalsuiker

Pers de citroen uit en schep de helft van het sap samen met 1 tl suiker rustig door het fruit. Zet de schaal apart.

3
3
  • 3 eieren

Splits de eieren en houd de dooiers apart (het eiwit wordt niet gebruikt).

4
4
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 4 el marsala

Klop voor de zabaglione in een vuurvaste kom de eidooiers, 3 el suiker en de marsala door elkaar tot een schuimige massa.

5
5

Zet de kom op een pan met een laagje net niet kokend water.

6
6

Klop het mengsel 5-6 min. tot het luchtig en schuimig is en in volume ongeveer verdrievoudigd is. Neem de pan van het vuur.

7
7

Verdeel het fruitmengsel over vier borden en schep de zabaglione erover.

8
8

Snijd de cantuccini in stukjes, strooi over de saus en serveer het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.