Nec­ta­ri­nes met ho­nin­gyog­hurt

Met dit ontbijt vol fruit, noten en zuivel heb je genoeg energie voor de hele dag!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Met dit ontbijt vol fruit, noten en zuivel heb je genoeg energie voor de hele dag! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de helften in partjes. Hak de walnoten grof. Rasp de groene schil van de limoen en pers een ½ vrucht uit. Schep het rasp en sap door de nectarinepartjes.
  2. Meng de honing en yoghurt in een schaal. Verdeel de nectarinepartjes, granaatappelpitjes en walnoten erover.

variatietip:

Ook lekker met perzik in plaats van nectarine.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Nectarines met honingyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nec­ta­ri­nes met ho­nin­gyog­hurt

1
1
  • 2 nectarines
  • 60 g walnoten

Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de helften in partjes. Hak de walnoten grof.

2
2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers een ½ vrucht uit. Schep het rasp en sap door de nectarinepartjes.

3
3
  • 4 el honing
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 120 g granaatappelpitjes

Meng de honing en yoghurt in een schaal. Verdeel de nectarinepartjes, granaatappelpitjes en walnoten erover.

variatietip:

Ook lekker met perzik in plaats van nectarine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.