Li­moen- en gra­naat­ap­pel­gra­ni­ta

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen. 4 personen
2 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit. Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen. Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.
  2. Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer. Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.
  3. Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Limoen- en granaatappelgranita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­moen- en gra­naat­ap­pel­gra­ni­ta

1
  • 6 limoenen

Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit.

2
  • 300 ml kraanwater
  • 200 g suiker

Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen.

3

Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.

4
  • 4 takjes munt
  • 500 ml granaatappelsap

Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.

5

Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.

6
  • 120 g granaatappelpitjes

Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.