Tor­til­la's met gar­na­len

Garnalen en mangosalsa: verrukkelijke combinatie!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Garnalen en mangosalsa: verrukkelijke combinatie! 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • barbecue
  • spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes. Snijd de paprika en knoflook fijn. Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.
  3. Steek de barbecue aan. Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s.

Tip:

Je kunt de mangosalsa 1 dag van tevoren bereiden. De garnalen zijn het lekkerst als je ze ter plekke grilt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortilla's met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met gar­na­len

1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes.

2
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook

Snijd de paprika en knoflook fijn.

3
  • 2 el olijfolie

Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.

4
  • 500 g rauwe gepelde roze garnalen

Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

5
  • 2 mango's
  • 1 limoen

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit.

6
  • 1 kleine rode ui
  • 15 g koriander

Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap.

7

Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.

8

Steek de barbecue aan.

9
  • 8 tortilla's

Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege.

10

Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.

Tip: Week de spiesen/ satéprikkers 30 min. in water.

11

Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s. Bon appétit!

Tip: Je kunt de mangosalsa 1 dag van tevoren bereiden. De garnalen zijn het lekkerst als je ze ter plekke grilt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.