Bur­gers met ro­de-ui­en­jam

Burgers van twee soorten vlees, die nóg lekkerder smaken met een jam die zowel hartig is als zoet.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Burgers van twee soorten vlees, die nóg lekkerder smaken met een jam die zowel hartig is als zoet. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  2. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.
  3. Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.
  4. Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Serveer de burgers met de uienjam.

Tip:

Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

bewaartip:

De rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Burgers met rode-uienjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­gers met ro­de-ui­en­jam

1
  • 4 rode uien

Snijd de uien in dunne halve ringen.

2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilipeper
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

3
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 g suiker

Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam.

4

Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.

5
  • 2 saucijzen
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van.

6
  • 2 tl gedroogde tijm

Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.

7

Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Tip: Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

8

Serveer de burgers met de uienjam. Bon appétit!

bewaartip:

De rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.