Ge­gril­de zalm met sal­sa van cher­ry­to­ma­ten

Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling. 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.

bereidingstip:

Houd je van extra pittig en eten er geen kinderen mee, laat dan de zaadlijsten in de peper zitten.

video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm met sal­sa van cher­ry­to­ma­ten

1
1
  • 250 g wilde en witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 500 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 15 g koriander
  • 1 rode ui

Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa.

5
5
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • 1 komkommer

Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 zalmfilet
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper

Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.

bereidingstip:

Houd je van extra pittig en eten er geen kinderen mee, laat dan de zaadlijsten in de peper zitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.