To­ma­ten­sa­la­de met lams­worst­jes

Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het kapje van het brood en snijd het brood in 8 sneetjes. Halveer de sneetjes. Bestrijk ze met de helft van de olie, leg ze op een rooster en bak ze in de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
  2. Halveer ondertussen de tomaten uit de tomatenmix. Houd 2 trostomaten apart en snijd de rest van de trostomaten in kwarten. Snijd de muntblaadjes in reepjes en de peterselieblaadjes grof.
  3. Meng alle gesneden tomaten in een schaal met de rest van de olie, de komijn, azijn, munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de 2 achtergehouden trostomaten en wrijf de snijkant over de sneetjes brood.
  5. Serveer de tomatensalade en worstjes met het brood.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensalade met lamsworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met lams­worst­jes

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 petit beurre brood

Snijd het kapje van het brood en snijd het brood in 8 sneetjes. Halveer de sneetjes.

3
  • 3 el olijfolie knoflook/chilipeper

Bestrijk ze met de olie, leg ze op een rooster en bak ze in de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.

4
  • 360 g tomatenmix
  • 9 tastytomtrostomaten

Halveer ondertussen de tomaten uit de tomatenmix. Houd 2 trostomaten apart en snijd de rest van de trostomaten in kwarten.

5
  • 8 g munt
  • 20 g peterselie

Snijd de muntblaadjes in reepjes en de peterselieblaadjes grof.

6
  • 3 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el rodewijnazijn

Meng alle gesneden tomaten in een schaal met de rest van de olie, de komijn, azijn, munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 270 g lamsworstjes

Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

8

Halveer de 2 achtergehouden trostomaten en wrijf de snijkant over de sneetjes brood.

9

Serveer de tomatensalade en worstjes met het brood. Lekker!

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.