Mais­sa­la­de met ven­kel en man­go

Zoet, knapperig en pittig: deze zomerse salade heeft alles!

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Zoet, knapperig en pittig: deze zomerse salade heeft alles! 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de maiskolven 10 min. Giet af.
  3. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Doe het rasp en sap in een ruime kom. Pers de knoflook boven de kom en schep erdoor. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ook in de kom.
  4. Snijd de helft van de munt en koriander fijn en voeg met de rode peper en ui toe. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel met de keukenmachine in flinterdunne plakken. Doe ook in de kom en schep om.
  5. Verhit de grillpan, bestrijk de maiskolven met de olie en gril ze in 4 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat 10 min. afkoelen.
  6. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig en met een zagende beweging. Herhaal met de rest van de maiskolven.
  7. Voeg de maiskorrels toe aan de salade, schep om en dek af met vershoudfolie. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast. Doe de salade in een schaal, garneer met de rest van de munt en koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet of hamburgers.

video

Maiskol­ven be­rei­den

Instructievideo - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Maissalade met venkel en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais­sa­la­de met ven­kel en man­go

1
1
  • 8 g munt
  • 8 g koriander

Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 1 zoete ui

Snijd de ui in dunne ringen.

4
4
  • 4 maiskolven

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de maiskolven 10 min. Giet af.

5
5
  • 2 limoenen

Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Doe het rasp en sap in een ruime kom.

6
6
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook boven de kom en schep erdoor.

7
7
  • 1 mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ook in de kom.

8
8

Snijd de helft van de munt en koriander fijn en voeg met de rode peper en ui toe.

9
9
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel met de keukenmachine in flinterdunne plakken.

10
10

Doe ook in de kom en schep om.

11
11
  • 2 el olie

Verhit de grillpan, bestrijk de maiskolven met de olie en gril ze in 4 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat 10 min. afkoelen.

12
12

Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand.

13
13

Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig en met een zagende beweging.

14
14

Herhaal met de rest van de maiskolven.

15
15

Voeg de maiskorrels toe aan de salade, schep om en dek af met vershoudfolie. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

16
16

Doe de salade in een schaal, garneer met de rest van de munt en koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet of hamburgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.