Ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade. 8 personen
3 36

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek zodat ze kunnen drogen. Meng de kikkererwten met de baharat, olie en het zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

variatietip:

Je kunt de baharat vervangen door kerrie of een mengsel van gemalen komijn en paprikapoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek zodat ze kunnen drogen.

3
3
  • 1 el baharat
  • 4 el koolzaadolie
  • 2 tl zeezout

Meng de kikkererwten met de baharat, olie en het zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

variatietip:

Je kunt de baharat vervangen door kerrie of een mengsel van gemalen komijn en paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.