Ce­vi­che van sint-ja­kobs­schel­pen

Verrukkelijk: sint-jakobsschelpen in een oosterse marinade met gember en rode peper.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans voorgerecht Verrukkelijk: sint-jakobsschelpen in een oosterse marinade met gember en rode peper. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoenen en de citroen uit. Houd een beetje limoensap achter, doe de rest van het sap in een kom. Snijd de blaadjes van ⅔ van de koriander fijn en voeg toe aan het sap. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Voeg 1 el rasp, de helft van de rode peper, het zout en de suiker toe aan het limoen- en citroensap.
  2. Snijd de sint-jakobsschelpen in dunne plakjes en doe bij de limoen-citroenmarinade. Schep goed om. Dek de kom af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast om te marineren.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Besprenkel de avocado met het beetje limoensap tegen het verkleuren. Leg op een bord. Zeef de sint-jakobsschelpen, maar vang de marinade op.
  4. Verdeel de plakjes avocado dakpansgewijs over de borden en verdeel er de sint-jakobsschelpen over. Besprenkel met wat marinade en de olie. Snijd de blaadjes van de rest van de koriander grof en strooi erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 415 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ceviche van sint-jakobsschelpen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ce­vi­che van sint-ja­kobs­schel­pen

1
1
  • 3 limoenen
  • 1 citroen

Pers de limoenen en de citroen uit. Houd een beetje limoensap achter, doe de rest van het sap in een kom.

2
2
  • 4 takjes koriander

Snijd de blaadjes van de koriander fijn en voeg toe aan het sap.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 2 cm verse gember
  • ½ tl suiker

Schil en rasp de gember. Voeg 1 el rasp, de helft van de rode peper, het zout en de suiker toe aan het limoen- en citroensap.

5
5
  • 300 g sint-jakobsschelpen

Snijd de sint-jakobsschelpen in dunne plakjes en doe bij de limoen-citroenmarinade. Schep goed om.

6
6

Dek de kom af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast om te marineren.

7
7
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

8
8

Besprenkel de avocado met het beetje limoensap tegen het verkleuren. Leg op een bord.

9
9

Zeef de sint-jakobsschelpen, maar vang de marinade op.

10
10

Verdeel de plakjes avocado dakpansgewijs over 4 borden en verdeel er de sint-jakobsschelpen over.

11
11
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 takjes koriander

Besprenkel met wat marinade en de olie. Snijd de blaadjes van de koriander grof en strooi erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.