Bul­gur­sa­la­de met ar­ti­sjok, dra­gon en sa­la­mi

Maaltijdsalade met krokant gebakken salami.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Maaltijdsalade met krokant gebakken salami. 4 personen
2 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de witte bonen en artisjokharten uitlekken. Halveer de tomaten en snijd de artisjokharten in kwarten. Doe met de bonen in een kom.
  3. Pers de citroen uit en doe het sap met de dragon bij het tomatenmengsel.
  4. Halveer de salami in de lengte. Snijd de helften in de lengte doormidden en daarna in plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de salami in 4 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om.
  5. Voeg de bulgur, salami, de helft van het bakvet en de rucola toe aan het tomatenmengsel en schep om. Breng op smaak met peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.115 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bulgursalade met artisjok, dragon en salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur­sa­la­de met ar­ti­sjok, dra­gon en sa­la­mi

1
  • 200 g bulgur

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 330 g witte bonen
  • 200 g artisjokharten
  • 360 g tomatenmix

Laat de witte bonen en artisjokharten uitlekken. Halveer de tomaten en snijd de artisjokharten in kwarten. Doe met de bonen in een kom.

3
  • 1 citroen
  • 4 el gedroogde dragon

Pers de citroen uit en doe het sap met de dragon bij het tomatenmengsel.

4
  • 250 g salami

Halveer de salami in de lengte. Snijd de helften in de lengte doormidden en daarna in plakjes van 1 cm.

5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de salami in 4 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om.

6
  • 75 g rucola

Voeg de bulgur, salami, de helft van het bakvet en de rucola toe aan het tomatenmengsel en schep om.

7

Breng op smaak met peper. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.