Bruschet­te met sa­la­de van ar­ti­sjok­bo­dems

Dat er zó veel smaak op een bruschetta past: artisjok (zelf gekookt!) in marinade met een beetje pit.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Dat er zó veel smaak op een bruschetta past: artisjok (zelf gekookt!) in marinade met een beetje pit. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steel en de buitenste harde blaadjes van de artisjokken. Halveer een citroen en wrijf met de snijkant van een helft over de onderkanten van de artisjok om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap toe en kook de artisjokken in 30 min. gaar. Schep ze uit het water en laat afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd voor de bruschette de ciabatta in 5 sneetjes per persoon en bestrijk met de helft van de olie. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn. Meng voor de marinade het citroenrasp met de rode peper, knoflook, dragon, tomaat en de rest van de olie.
  4. Haal de blaadjes van de artisjok los en verwijder het hooi in de kern. Het hooi kun je niet eten. Snijd de artisjokbodems in blokjes van ½ x ½ cm en meng met de marinade. Verdeel de rucola en artisjoksalade over de bruschette en schaaf er met een dunschiller krullen Parmezaan over. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bruschette met salade van artisjokbodems

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met sa­la­de van ar­ti­sjok­bo­dems

1
1
  • 4 artisjokken

Verwijder de steel en de buitenste harde blaadjes van de artisjokken.

2
2
  • 1 citroen

Halveer de citroen en wrijf met de snijkant van een helft over de onderkanten van de artisjok om verkleuren te voorkomen.

3
3
  • 1 citroen

Breng een pan water aan de kook. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4

Voeg het citroensap toe en kook de artisjokken in 30 min. gaar. Schep ze uit het water en laat afkoelen.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 1 ciabatta
  • 4 el olijfolie

Snijd voor de bruschette de ciabatta in 20 sneetjes en bestrijk met de olie.

7
7

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.

8
8
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

9
9
  • ½ teen knoflook
  • 8 semi-zongedroogde tomaten

Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn.

10
10
  • 2 tl dragon
  • 4 el olijfolie

Meng voor de marinade het citroenrasp met de rode peper, knoflook, dragon, tomaat en de olie.

11
11

Haal de blaadjes van de artisjok los en verwijder het hooi in de kern. Het hooi kun je niet eten.

Tip: De artisjokblaadjes worden niet gebruikt, maar kun je wel eten.

12
12

Snijd de artisjokbodems in blokjes van ½ x ½ cm en meng met de marinade.

13
13
  • 40 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel de rucola en artisjoksalade over de bruschette en schaaf er met een dunschiller krullen Parmezaan over.

14
14

Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.