Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok­bo­dems, spi­na­zie en been­ham

Met artisjokken maak je van pasta een wel heel bijzonder feestje.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Met artisjokken maak je van pasta een wel heel bijzonder feestje. 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en buitenste blaadjes van de artisjokken. Snijd de citroen doormidden en wrijf met de snijkant van de vrucht over de onderkant van de artisjokken. Breng een royale pan met water aan de kook. Pers beide citroenhelften uit en voeg het sap toe aan het water. Kook de artisjokken in 30 min. gaar. Bedek ze met een bord zodat ze goed onder water blijven. Schep uit het water en laat afkoelen.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de blaadjes en het hooi (in de kern) van de artisjok. Houd de artisjokbodems apart.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de spinazie grof en de beenham in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Laat 2 min. op laag vuur zachtjes bakken. Voeg al roerend de melk toe zodat er een gladde saus ontstaat. Schep de spinazie, beenham, Parmezaanse kaas en nootmuskaat erdoor en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de artisjokbodems in blokjes en de mozzarella in vieren. Schep de pasta door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper. Garneer met de artisjokbodems, mozzarella en pijnboompitten. Serveer direct.
video

Ar­ti­sjok be­rei­den

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met artisjokbodems, spinazie en beenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok­bo­dems, spi­na­zie en been­ham

1
1
  • 6 artisjokken

Verwijder de steelaanzet en buitenste blaadjes van de artisjokken.

2
2
  • 1 citroen

Snijd de citroen doormidden en wrijf met de snijkant van de vrucht over de onderkant van de artisjokken.

3
3

Breng een royale pan met water aan de kook. Pers beide citroenhelften uit en voeg het sap toe aan het water.

4
4

Kook de artisjokken in 30 min. gaar. Bedek ze met een bord zodat ze goed onder water blijven. Schep uit het water en laat afkoelen.

5
5
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6

Verwijder de blaadjes en het hooi (in de kern) van de artisjok. Houd de artisjokbodems apart.

7
7
  • 500 g verse tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 400 g wilde spinazie
  • 100 g beenham

Hak ondertussen de spinazie grof en de beenham in reepjes.

9
9
  • 2 el boter
  • 2 el bloem

Verhit de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Laat 2 min. op laag vuur zachtjes bakken.

10
10
  • 400 ml melk

Voeg al roerend de melk toe zodat er een gladde saus ontstaat.

11
11
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Schep de spinazie, beenham, Parmezaanse kaas en nootmuskaat erdoor en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.

12
12
  • 150 g buffelmozzarella mini

Snijd ondertussen de artisjokbodems in blokjes en de mozzarella in vieren.

13
13

Schep de pasta door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper.

14
14

Garneer met de artisjokbodems, mozzarella en pijnboompitten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.