Snij­biet­sa­la­de met cha­our­ce

Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas. 4 personen
4 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en schep in een ruime platte schaal.
  2. Meng de mosterd, azijn en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing.
  3. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de rodekool fijn en meng met de sjalotdressing door de couscous.
  4. Snijd de tuinkers fijn en hak de noten fijn. Schep de noten met de snijbiet door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tuinkers. Snijd de kaas in royale punten en serveer bij de salade.

serveertip:

Lekker met pain cereales (AH Liefde & Passiebrood).

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Snijbietsalade met chaource

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­biet­sa­la­de met cha­our­ce

1
1
  • 100 g couscous
  • 125 ml kokend water

Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en schep in een ruime platte schaal.

2
2
  • 3 el grove mosterd
  • 3 el appelciderazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Meng de mosterd, azijn en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing.

4
4
  • 1 friszoete en stevige appel

Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

5
5
  • 300 g rodekool

Snijd de rodekool fijn en meng met de sjalotdressing door de couscous.

6
6
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 g gezouten macadamianoten

Snijd de tuinkers fijn en hak de noten fijn.

7
7
  • 150 g snijbiet

Schep de noten met de snijbiet door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tuinkers.

8
8
  • 250 g Chaource 50+

Snijd de kaas in royale punten en serveer bij de salade.

serveertip:

Lekker met pain cereales (AH Liefde & Passiebrood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.