Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite. 4 personen
2 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de quinoa 5 min. Bereid de quinoa vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, de olijfolie, harissa en komijn in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de zalm 2 min. Neem uit de wok, zet apart en dek af met vershoudfolie.
  4. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de bimi. Doe de asperges en bimi in de wok en roerbak in 4 min. beetgaar. Voeg de dressing toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en verdeel er de groenten, dressing en zalm over.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roerbak van quinoa, asperges en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

1
1
  • 275 g quinoamix

Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de quinoa 5 min. Bereid de quinoa vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 sinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

4
4
  • 8 el olijfolie
  • 2 el harissa
  • 2 tl komijn

Meng het rasp, sap, de olijfolie, harissa en komijn in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalmfilet in blokjes.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de zalm 2 min. Neem uit de wok, zet apart en dek af met vershoudfolie.

7
7
  • 350 g groene asperges
  • 200 g bimi

Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de bimi.

8
8

Doe de asperges en bimi in de wok en roerbak in 4 min. beetgaar. Voeg de dressing toe en roerbak nog 1 min.

9
9

Verdeel de quinoa over 4 borden en verdeel er de groenten, dressing en zalm over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.