Po­len­ta­taart met ge­kon­fij­te si­naas­ap­pel & si­naas­ap­pel­si­roop

Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans gebak Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries. 12 stuks
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • keukenmachine
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit. Laat in een steelpan 150 g suiker met het water oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom. Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.
  3. Doe het rasp met de rest van de suiker, de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven. Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.
  4. Maak ondertussen de sinaasappelsiroop. Haal de sinaasappelplakken uit de steelpan. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook. Kook in ca. 5 min. op matig vuur koken tot dunne siroop. Roer af en toe. Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden. Schenk de warme siroop erover en leg de sinaasappelplakken erop. Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

combinatietip:

Lekker met lobbig geklopte slagroom

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags

Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Po­len­ta­taart met ge­kon­fij­te si­naas­ap­pel & si­naas­ap­pel­si­roop

1
  • 3 sinaasappels

Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit.

2
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 ml kraanwater

Laat in een steelpan de suiker met het water oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier.

3

Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
  • 200 g pecannoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

7

Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom.

8
  • 200 g polenta
  • 3 tl bakpoeder

Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.

9
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 125 g crème fraîche
  • 1 mespunt zout

Doe het rasp met de rest van de suiker, de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien.

10
  • 5 eieren

Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is.

11

Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven.

12

Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.

13

Maak ondertussen de sinaasappelsiroop. Haal de sinaasappelplakken uit de steelpan. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook.

14

Kook in ca. 5 min. op matig vuur koken tot dunne siroop. Roer af en toe.

15

Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden. Schenk de warme siroop erover en leg de sinaasappelplakken erop.

16

Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen. Lekker!

combinatietip:

Lekker met lobbig geklopte slagroom

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.