Ge­gril­de po­len­ta met lams­ko­te­let­ten

Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gegrilde polenta, geroosterde tomaten: het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor. Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix. Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met 4 el olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.
  4. Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met 1 el olie. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
  5. Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.
video

Po­len­ta ma­ken

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde polenta met lamskoteletten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de po­len­ta met lams­ko­te­let­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 100 g Parmezaanse kaas

Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.

3
3
  • 700 ml kraanwater
  • 150 g polenta bramata oro

Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.

4
4
  • 100 g boter

Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor.

5
5

Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.

6
6
  • 3 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix.

7
7
  • 360 g tomatenmix
  • 4 el olijfolie

Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

8
8

Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.

9
9
  • 1 el olijfolie

Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met de olie.

10
10

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.

11
11
  • 230 g lamskoteletten
  • 1 el olijfolie

Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

12
12

Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.