Ge­bak­ken po­len­ta­blok­jes met Par­me­zaan­se kaas

De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmezaanse kaas. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend 170 g polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.
  2. Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor. Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren). Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.
  4. Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Meng de dressing door de broccoli.
  5. Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de rest van de polenta. Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.

Tip:

Polentablokjes zijn ook lekker als borrelhapje met een kruidenaioli.

video

Po­len­ta ma­ken

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken polentablokjes met Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken po­len­ta­blok­jes met Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas.

2
2
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 170 g polenta bramata oro

Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.

3
3
  • 200 g mascarpone

Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor.

4
4

Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren).

6
6
  • 2 rode uien
  • 150 g semi-zongedroogde tomaten

Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.

7
7
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el suiker

Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

8
8

Meng de dressing door de broccoli.

9
9
  • 10 g polenta bramata oro

Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de polenta.

10
10
  • 100 ml zonnebloemolie

Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

11
11

Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.