Ko­kos­w­hoopies met le­mon curd

Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try! 12 stuks
4 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix het ei erdoor. Zeef de bakpoeder en bloem boven een kom. Spatel om en om een deel van het bloemmengsel en de melk door het botermengsel. Ga door tot alles gemengd is tot een stevig beslag. Meng het kokos erdoor.
  2. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met 2 eetlepels (of een ijsbolletjestang) 24 ronde bergjes beslag op 2 bakplaten. Zorg voor voldoende afstand. Bak de cakejes ca. 12 min. in de oven. Wissel halverwege de oventijd de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Schep op de platte kant van 12 cakejes een eetlepel lemoncurd. Duw de andere 12 cakejes er voorzichtig tegenaan.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kokoswhoopies met lemon curd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­w­hoopies met le­mon curd

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 125 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 ei

Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix het ei erdoor.

3
3
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 g bloem

Zeef de bakpoeder en bloem boven een kom.

4
4
  • 330 ml volle melk

Spatel om en om een deel van het bloemmengsel en de melk door het botermengsel. Ga door tot alles gemengd is tot een stevig beslag.

5
5
  • 50 g gemalen kokos

Meng het kokos erdoor.

6
6

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met 2 eetlepels (of een ijsbolletjestang) 24 ronde bergjes beslag op 2 bakplaten. Zorg voor voldoende afstand.

7
7

Bak de cakejes ca. 12 min. in de oven. Wissel halverwege de oventijd de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.

8
8
  • 12 el lemon curd

Schep op de platte kant van 12 cakejes een eetlepel lemoncurd. Duw de andere 12 cakejes er voorzichtig tegenaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.