Broc­co­li­kerst­boom­pje

Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim. 4 personen
2 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe. Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

serveertip:

Snijd de broccoli in roosjes met lange steeltjes om het meer op een boompje te laten lijken.

bewaartip:

Je kunt de broccoli 1 dag van tevoren blancheren. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Broccolikerstboompje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­kerst­boom­pje

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1½ sneetje witbrood

Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.

3
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
  • 50 g Friese nagelkaas

Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe.

5
  • 1 el olijfolie

Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Lekker!

serveertip:

Snijd de broccoli in roosjes met lange steeltjes om het meer op een boompje te laten lijken.

bewaartip:

Je kunt de broccoli 1 dag van tevoren blancheren. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.