Jo­nas Cram­by's na­cho de na­chos (mai­stor­til­las met en­tre­co­te)

Een klassieker in een nieuw jasje: nachos met gesmolten kaas én gegrilde entrecote.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een klassieker in een nieuw jasje: nachos met gesmolten kaas én gegrilde entrecote. 4 personen
2 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen doe het sap in een kom en voeg het ananassap, sojasaus, 1 tl fijngesneden knoflook en 1 tl komijn toe en meng. Laat hier het vlees minstens 1 uur in marineren. Braad het vlees even boven de barbecue of in een grillpan. Voeg zout en peper toe.
  2. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en kook de peper 15 minuten in 100-200 ml water. Snijd de rest van de knoflook en de ui fijn en fruit ze samen met de bacon in een scheutje olie. Breng op smaak met de rest van de komijn en de oregano en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe.
  3. Pureer de peper met wat water, doe dit bij het bonenmengsel en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met zout en peper. Prak een derde van de bonen met een vork fijn en roer door. Nu kun je twee dingen doen:
  4. 1: Leg de tortilla’s op een bakplaat en smeer het bonenmengsel erop. Snijd het gegrilde vlees in reepjes en leg die op de tortilla’s. Strooi de geraspte kaas erover, feta voor de matige variant of cheddar voor de royale optie. Zet de bakplaat in een hete oven (maximale stand), gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s er lekker knapperig uitzien. Haal ze uit de oven en snijd ze in 4 stukken.
  5. 2: Deel de maistortilla’s in vieren, frituur ze, leg op elke tortilla een beetje bonenmengsel, vlees en geraspte kaas, en zet ze in de oven.

variatietip:

In plaats van rode peper kun je ook chipotle (gerookte rode peper) gebruiken.

Tip:

Bron: TexMex, Jonas Cramby

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.090 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jo­nas Cram­by's na­cho de na­chos (mai­stor­til­las met en­tre­co­te)

1
1
  • 200 ml verdund ananassap
  • 1 limoen
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijn

Snijd de knoflook fijn. Pers de limoen, doe het sap in een kom en voeg het ananassap, de sojasaus, knoflook en komijn toe en meng.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 250 g entrecotes

Laat hierin het vlees minstens 1 uur marineren.

3
3

Braad het vlees even boven de barbecue of in een grillpan. Voeg zout en peper toe.

4
4
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en kook de peper 15 minuten in 100-200 ml water.

5
5
  • ½ gele ui
  • 70 g bacon
  • 2 el maisolie
  • 3 tenen knoflook

Snijd de rest van de knoflook en de ui fijn en fruit ze samen met de bacon in een scheutje olie.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 410 g zwarte bonen
  • 2 tl komijn

Breng op smaak met de rest van de komijn en de oregano en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe.

7
7

Pureer de peper met wat water, doe dit bij het bonenmengsel en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

8
8

Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met zout en peper.

9
9

Prak een derde van de bonen met een vork fijn en roer door. Nu kun je twee dingen doen:

10
10
  • 4 maistortilla's

1: Leg de tortilla’s op een bakplaat en smeer het bonenmengsel erop.

11
11
  • 175 g geraspte kaas

Snijd het gegrilde vlees in reepjes en leg die op de tortilla’s. Strooi de geraspte kaas erover, feta voor de matige variant of cheddar voor de royale optie.

12
12

Zet de bakplaat in een hete oven (maximale stand), gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s er lekker knapperig uitzien.

13
13

Haal ze uit de oven en snijd ze in 4 stukken

14
14

2: Deel de maistortilla’s in vieren, frituur ze, leg op elke tortilla een beetje bonenmengsel, vlees en geraspte kaas, en zet ze in de oven.

variatietip:

In plaats van rode peper kun je ook chipotle (gerookte rode peper) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.