In­di­a­se kip­pen­po­ten

De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 940 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees. 4 personen
2 55

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (40 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer een ½ cm in. Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurt mengsel in ca. 50 min. gaar in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 113 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Indiase kippenpoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­pen­po­ten

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 160 g milde currypasta
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 4 kippenpoten

Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer ½ cm in.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2

Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.

3
3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurtmengsel in ca. 50 min. gaar in de oven.

4
4
  • 300 g pandanrijst
  • 340 g mangochutney

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.