Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

Door de kip te marineren, wordt hij lekker mals en krijgt hij extra veel smaak.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Door de kip te marineren, wordt hij lekker mals en krijgt hij extra veel smaak. 6 personen
3 50

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
  2. Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad en noedels met groenten

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart.

3
3
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 3 el sesamolie

Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.

4
4
  • 600 g kipfiletblokjes

Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege.

5
5
  • ½ komkommer

Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

6
6
  • 12½ g bieslook
  • 2 el ciderazijn
  • 4 el zoete chilisaus

Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad en noedels met groenten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.