En­tre­co­te­spie­sen met pa­pri­kasal­sa

Een kleurrijk Zuid-Amerikaans feestje op je bord.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Een kleurrijk Zuid-Amerikaans feestje op je bord. 4 personen
2 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 4 barbecuepennen of houten spiesen (30 min. geweekt in water)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd het randje vet van het vlees en snijd het in de lengte in repen. Meng 2 el olie, de chilipeper en eventueel zout tot marinade. Marineer het vlees hierin afgedekt 30 min.
  2. Leg ondertussen de paprika’s in de kolen van de barbecue en keer regelmatig met een tang, zodat de buitenkant gelijkmatig donker wordt. Doe de paprika’s 15 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder eerst het vel en dan de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Vang het sap dat uit de paprika’s loopt op in een kom.
  3. Snijd voor de salsa de paprika’s zo fijn mogelijk, snipper de ui en snijd de koriander fijn. Meng voor de salsa de paprika, het sap, de rest van de olie, de ui, azijn en koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg het vlees aan de barbecuepennen en gril het ca. 5 min. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer met de salsa.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Entrecotespiesen met paprikasalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te­spie­sen met pa­pri­kasal­sa

1
1
  • 400 g entrecotes

Steek de barbecue aan. Snijd het randje vet van het vlees en snijd het in de lengte in repen.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl chilipeper

Meng de olie, de chilipeper en eventueel zout tot marinade. Marineer het vlees hierin afgedekt 30 min.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Leg ondertussen de paprika’s in de kolen van de barbecue en keer regelmatig met een tang, zodat de buitenkant gelijkmatig donker wordt.

4
4

Doe de paprika’s 15 min. in een afgesloten plastic zak.

5
5

Verwijder eerst het vel en dan de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Vang het sap dat uit de paprika’s loopt op in een kom.

6
6
  • 1 kleine rode ui
  • 8 g koriander

Snijd voor de salsa de paprika’s zo fijn mogelijk, snipper de ui en snijd de koriander fijn.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Meng voor de salsa de paprika, het sap, de olie, ui, azijn en koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Rijg het vlees aan de barbecuepennen en gril het ca. 5 min. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.