Kip­pen­bou­ten met li­moen

Fris, kruidig, pittig: deze kip is het allemaal!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Fris, kruidig, pittig: deze kip is het allemaal! 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd elke kippenbout 4 keer in. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het sap met de olie tot marinade. Laat hierin de kippenbouten 30 min. afgedekt marineren. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Smelt de boter op laag vuur. Meng met het limoenrasp, de knoflook, oregano, rode peper en eventueel zout.
  2. Laat de kippenbouten uitlekken en leg ze op het barbecuerooster. Zet het rooster zo hoog mogelijk, zodat de kip voldoende tijd krijgt om gaar te worden en niet verbrandt. Heb je een barbecue waarvan het rooster niet verstelbaar is, gaar de kip dan eerst 30 min. in de oven op 160 °C. Bestrijk de kip om de 10 min. met het botermengsel (zowel op de barbecue als in de oven) en keer regelmatig. Gril de bouten in 30 min. gaar.

Tip:

Houd je niet zo van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kippenbouten met limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­bou­ten met li­moen

1
1
  • 4 kippenbouten
  • 2 limoenen

Steek de barbecue aan. Snijd elke kippenbout 4 keer in. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 4 el olijfolie

Meng het sap met de olie tot marinade. Laat hierin de kippenbouten 30 min. afgedekt marineren.

3
3
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 g boter
  • 1 tl oregano

Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Smelt de boter op laag vuur. Meng met het limoenrasp, de knoflook, oregano, rode peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Laat de kippenbouten uitlekken en leg ze op het barbecuerooster.

5
5

Zet het rooster zo hoog mogelijk, zodat de kip voldoende tijd krijgt om gaar te worden en niet verbrandt.

6
6

Heb je een barbecue waarvan het rooster niet verstelbaar is, gaar de kip dan eerst 30 min. in de oven op 160 °C.

7
7

Bestrijk de kip om de 10 min. met het botermengsel (zowel op de barbecue als in de oven) en keer regelmatig. Gril de bouten in 30 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.