Pi­ta­brood­je met worst en kom­kom­mer

Met frisse salsa van komkommer, knoflook, koriander, komijn en crème fraîche.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Met frisse salsa van komkommer, knoflook, koriander, komijn en crème fraîche. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de worsten in de lengte en bestrijk met de olie. Gril de worsten in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees met de knoflook, koriander, komijn en crème fraîche in de keukenmachine en maal 10 sec. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul met de rucola. Leg hierop de worst en verdeel de komkommersalsa erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pitabroodje met worst en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­je met worst en kom­kom­mer

1
1
  • 4 grote pitabroodjes

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 boerenworst
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de worsten in de lengte en bestrijk met de olie.

3
3

Gril de worsten in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

5
5
  • ½ teen knoflook
  • 15 g koriander
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 125 g crème fraîche

Doe het vruchtvlees met de knoflook, koriander, komijn en crème fraîche in de keukenmachine en maal 10 sec. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g rucola

Snijd de pitabroodjes open en vul met de rucola. Leg hierop de worst en verdeel de komkommersalsa erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.