Si­ci­li­aan­se pas­ta­sa­la­de al­la capo­n­a­ta

Zo met rozijnen erdoor krijgen de kids hun groenten wel binnen.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo met rozijnen erdoor krijgen de kids hun groenten wel binnen. 4 personen
2 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de rozijnen toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Meng de groentemix, bruschettatopping en olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en garneer hiermee de pastasalade.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Siciliaanse pastasalade alla caponata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se pas­ta­sa­la­de al­la capo­n­a­ta

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente
  • 100 g rozijnen

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de rozijnen toe en roerbak nog 1 min.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.

3
3
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

4
4
  • 195 g bruschettatopping gegrilde groenten
  • 140 g groene olijven knoflook

Meng de groentemix, bruschettatopping en olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 15 g basilicum

Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en garneer hiermee de pastasalade.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.