Spi­cy chic­ken­wings

Kippetjes uit de oven in een krokant jasje. Met je handen eten mag.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Kippetjes uit de oven in een krokant jasje. Met je handen eten mag. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in stukken en doe samen met de knoflook in de keukenmachine. Voeg de suiker, red pepper sauce, piment, laurier, tijm, azijn, olie en het zout toe en maal fijn tot marinade.
  2. Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en laat op kamertemperatuur komen. Bak de kippenvleugels in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer elke 10 min. Als het vlees te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie. Serveer de kip warm of op kamertemperatuur. Lekker met ananasstukjes, limoenpartjes en tomatensalsa.

bereidingstip:

Je kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 150 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy chickenwings

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy chic­ken­wings

1
  • 6 bosuien
  • 5 tenen knoflook

Snijd de bosuitjes in stukken en doe samen met de knoflook in de keukenmachine.

2
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 tl red pepper sauce
  • 5 tl piment
  • 3 tl gemalen laurier
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 75 ml ciderazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl zout

Voeg de suiker, red pepper sauce, piment, laurier, tijm, azijn, olie en het zout toe en maal fijn tot marinade.

3
  • 1½ kg kippenvleugels

Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

5

Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en laat op kamertemperatuur komen.

6

Bak de kippenvleugels in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer elke 10 min.

Tip: Als het vlees te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie.

7

Serveer de kip warm of op kamertemperatuur. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 150 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.