Aard­ap­pel­koek­jes met chut­ney

Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker! 16 stuks
3 67

Ingrediënten

16 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor.
  2. Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney.

bereidingstip:

De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelkoekjes met chutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­koek­jes met chut­ney

1
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 uien

Schil de aardappelen en rasp samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp.

2
  • 2 eieren
  • 15 g koriander

Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn.

3
  • 1 el curry madras
  • 2 el bloem
  • 1 tl zout
  • 1 teen knoflook

Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven.

4
  • 100 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege.

5

Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes.

6
  • 340 g mangochutney

Serveer met de mangochutney. Bon appétit!

Tip: De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker.

bereidingstip:

De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.