Ca­mem­bert met sa­la­de & dres­sing

Dagje zonder vlees? Met dit gerecht mis je het geen moment.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje zonder vlees? Met dit gerecht mis je het geen moment. 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de haricots verts in 5 min. beetgaar. Spoel ze kort onder stromend koud water tot ze lauwwarm zijn.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de camemberts in 2 min. per kant goudbruin en krokant.
  3. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verdeel de sla, haricots verts, tomaten en sjalot over de borden. Besprenkel met de dressing. Leg de camemberts erop. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

In plaats van krieltjes kun je ook bulgur of couscous gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Camembert met salade & dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­mem­bert met sa­la­de & dres­sing

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 800 g gekruide minikrieltjes

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 350 g haricots verts

Kook ondertussen de haricots verts in 5 min. beetgaar. Spoel ze kort onder stromend koud water tot ze lauwwarm zijn.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 4 bakcamemberts

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de camemberts in 2 min. per kant goudbruin en krokant.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 125 g cherrytomaten

Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verdeel de sla, haricots verts, tomaten en sjalot over de borden.

5
5
  • 50 ml honing-mosterddressing

Besprenkel met de dressing. Leg de camemberts erop. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

In plaats van krieltjes kun je ook bulgur of couscous gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.