Jo­nas Cram­by's green scall­op ta­co (ge­bak­ken kam­mos­se­len)

Sint-jakobsschelpen met een frispittige salsa.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Sint-jakobsschelpen met een frispittige salsa. 4 personen
2 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. 1. Dep de schelpdieren goed droog met een stukje keukenpapier (anders worden ze niet zo mooi van kleur). Strooi zout en peper erover heen en leg ze in een pan met hete pindaolie.
  2. 2. Nu de truc: de schelpdieren moeten een beetje karamelliseren (niet verbranden), maar je mag ze absoluut niet doorroeren. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je wacht een paar minuten en tegen de tijd dat je denkt dat ze klaar zijn til je er eentje op.
  3. 3. Als de onderkant eruitziet zoals in Top Chef, draai ze dan allemaal om, leg er een klontje boter bovenop en laat ze aan de andere kant ook bruin worden – doe er nog wat extra boter bij. Leg op iedere tortilla 2 gebakken sint-jakobsschelpen, doe er een schep green herby salsa (zie elders op ah.nl/allerhande) bij en besprenkel met wat limoensap.

bereidingstip:

Je mag deze schelpdieren absoluut niet lang bakken. Als je niet van halfrauw seafood houdt, kies dan liever een ander recept. Kijk voor het recept van de green herby salsa ook op ah.nl/allerhande.

variatietip:

Je kunt in plaats van sint-jakobsschelpen ook kiezen voor kammosselen.

Tip:

Bron: TexMex, Jonas Cramby

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jo­nas Cram­by's green scall­op ta­co (ge­bak­ken kam­mos­se­len)

1
1
  • 16 sint-jakobsschelpen

Dep de schelpdieren goed droog met een stukje keukenpapier (anders worden ze niet mooi van kleur).

2
2
  • 2 el pindaolie

Strooi zout en peper over de schelpdieren en leg ze in een pan met hete pindaolie.

3
3

De schelpdieren moeten een beetje karamelliseren (niet verbranden), maar je mag ze absoluut niet doorroeren. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je wacht een paar minuten en tegen de tijd dat je denkt dat ze gaar zijn til je er eentje op.

4
4

Als de onderkant er goudbruin uitziet, draai ze dan allemaal om.

5
5
  • 25 g boter

Leg er een klontje boter bovenop, laat ze aan de andere kant ook bruin worden en doe er nog wat extra boter op.

6
6
  • 4 tortillawraps
  • 2 el limoensap

Leg op elke tortilla 2 gebakken sint-jakobsschelpen, doe er een schep green herby salsa bij (zie elders op ah.nl/allerhande) en besprenkel met wat limoensap.

bereidingstip:

Je mag deze schelpdieren absoluut niet lang bakken. Als je niet van halfrauw seafood houdt, kies dan liever een ander recept. Kijk voor het recept van de green herby salsa ook op ah.nl/allerhande.

variatietip:

Je kunt in plaats van sint-jakobsschelpen ook kiezen voor kammosselen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.