Lin­zen­sa­la­de met kaas­blok­jes

Samen vormen de knapperige ingrediënten onze nieuwe favoriet.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Samen vormen de knapperige ingrediënten onze nieuwe favoriet. 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten grof. Snijd de champignons in kwarten.Kook de sugarsnaps 3 min., giet af en spoel koud onder stromend water. Doe de sugarsnaps samen met de linzen en veldsla op een platte schaal. Verhit de grillpan en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan.
  2. Bestrijk de champignons met de olie en gril 6 min. in de pan. Keer regelmatig.Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.
  3. Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de olie door de linzen. Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met kaas­blok­jes

1
1
  • 800 g linzen
  • 50 g hazelnoten
  • 250 g kastanjechampignons

Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten grof. Snijd de champignons in kwarten.

2
2
  • 200 g sugarsnaps

Kook de sugarsnaps 3 min., giet af en spoel koud onder stromend water.

3
3
  • 150 g veldsla

Doe de sugarsnaps samen met de linzen en veldsla op een platte schaal.

4
4

Verhit de grillpan en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan.

5
5
  • 2 el olijfolie citroen

Bestrijk de champignons met de olie en gril 6 min. in de pan. Keer regelmatig.

6
6
  • 3 takjes peterselie

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.

7
7
  • 6 el olijfolie citroen
  • 200 g witte kaasblokjes

Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de olie door de linzen. Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.