Thai­se kip­noe­dels met au­ber­gi­ne

Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje. 4 personen
2 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
  2. Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.

variatietip:

Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kipnoedels met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­noe­dels met au­ber­gi­ne

1
1
  • 1 ui
  • 380 g kipfilet
  • 1 aubergine

Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes.

2
2
  • 250 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 300 g roerbakmie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 el wokolie

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.

5
5

Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min.

6
6
  • 100 ml woksaus soy ginger

Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.

variatietip:

Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.