WK-wrap met cho­ri­zo

Een gerecht waarmee je ook bij de kids scoort!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Een gerecht waarmee je ook bij de kids scoort! 4 personen
2 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakken. Snijd de karbonades in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 2 min. op hoog vuur. Voeg de blokjes karbonade toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Doe de paprika en tomaten erbij en laat met de deksel op de pan 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de bonen in een steelpan, bereid de rijst en verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
  4. Zet alles in schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen wraps vullen.

serveertip:

Lekker met frisse partjes limoen en ringetjes verse rode peper voor wat extra pit (voor als er geen kinderen mee-eten).

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

WK-wrap met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

WK-wrap met cho­ri­zo

1
1
  • 2 groene paprika's
  • 7 tastytomtomaten

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten.

2
2
  • 125 g chorizo
  • 2 ribkarbonades

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakken. Snijd de karbonades in blokjes van 2 x 2 cm.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 2 min. op hoog vuur. Voeg de blokjes karbonade toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.

4
4

Doe de paprika en tomaten bij het vlees in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 400 g zwarte bonen
  • 300 g 1 minuut witte rijst
  • 8 gordita's

Verhit ondertussen de bonen in een steelpan, bereid de rijst en verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof.

7
7

Zet alles in schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen wraps vullen.

serveertip:

Lekker met frisse partjes limoen en ringetjes verse rode peper voor wat extra pit (voor als er geen kinderen mee-eten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.