Fris­se pas­ta­sa­la­de met fe­ta

Ideaal gerecht voor in je picknickmand, of als bijgerecht bij de barbecue

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ideaal gerecht voor in je picknickmand, of als bijgerecht bij de barbecue 4 personen
2 156

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Snijd de muntblaadjes fijn en de olijven doormidden.
  2. Meng de tzatziki door de pasta. Schep ook de rauwkost, munt en olijven erdoor. Breng op smaak met peper. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de rest van de munt.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Frisse pastasalade met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se pas­ta­sa­la­de met fe­ta

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 20 g verse munt
  • 120 g Kalamata-olijven zonder pit

Snijd de muntblaadjes fijn en de olijven doormidden.

3
3
  • 150 g tzatzikisalade
  • 300 g frisse komkommermix rauwkost

Meng de tzatziki door de pasta. Schep ook de rauwkost, de helft van de munt en de olijven erdoor.

4
4
  • 200 g Griekse feta

Breng op smaak met peper. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de rest van de munt.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.