Avo­ca­do­quinoa­sa­la­de met zalm

Powersalade met goede vetten, mineralen én eiwitten

(514)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Powersalade met goede vetten, mineralen én eiwitten 4 personen
3 514

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
  2. Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.
  3. Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Avocadoquinoasalade met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­quinoa­sa­la­de met zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 300 g zalmfilet

Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.

4
4
  • 200 g sugarsnaps

Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min.

5
5

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

6
6
  • 1 komkommer
  • ½ krop ijsbergsla

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes.

7
7

Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.

8
8

Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade.

9
9
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

10
10

Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.

11
11
  • 15 g dille
  • 125 ml crème fraîche

Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.