Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

Heerlijk barbecue- of buffetgerecht van uiteenlopende smaken die goed bij elkaar passen

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk barbecue- of buffetgerecht van uiteenlopende smaken die goed bij elkaar passen 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook. Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn.
  3. Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous.
  4. Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolcouscous met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

1
1
  • 350 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook.

2
2
  • 300 g couscous
  • 300 g gesneden rodekool

Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan.

3
3
  • 1 rode ui

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.

4
4
  • 50 g pompoenpitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 2 el rodewijnazijn

Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 30 g peterselie

Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn.

7
7

Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork.

8
8

Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor.

9
9
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

10
10

Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous.

11
11

Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.