Run­der­bal­le­tjes met ge­le­pa­pri­kasaus

Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Runderballetjes met gelepaprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­bal­le­tjes met ge­le­pa­pri­kasaus

1
1
  • 80 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 10 g basilicum

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn.

3
3
  • 300 g ambachtelijk gekruid rundergehakt
  • 1 ei

Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 2 knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 1 tl komijn
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom.

7
7
  • 600 g aardappelpartjes met schil
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin.

8
8
  • 456 g geroosterde gele paprika's

Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom.

9
9

Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 5 g basilicum

Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.