Pi­ta­brood­je bal

Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen. 4 personen
2 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het sesamzaad in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de olie, sla, paprikamix, munt en het citroensap tot een salade. Breng op smaak met peper.
  3. Rooster de broodjes in de broodrooster. Snijd ze half open. Schep in elk broodje wat salade, 3 balletjes en knoflooksaus. Serveer de rest van de salade en extra knoflooksaus erbij.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg samen met de knoflooksaus een beetje harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus, potje) toe aan je broodje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.310 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pitabroodje bal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­je bal

1
1
  • 25 g sesamzaad
  • 360 g Zweedse gehaktballetjes

Doe het sesamzaad in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 7½ g munt

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

4
4
  • 4 el olijfolie
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • 300 g zoete paparikamix rauwkost
  • 2 el citroensap

Meng de olie, sla, paprikamix, munt en het citroensap tot een salade. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 4 grote pitabroodjes

Rooster de broodjes in de broodrooster. Snijd ze half open.

6
6
  • 8 el knoflooksaus

Schep in elk broodje wat salade, 3 balletjes en knoflooksaus. Serveer de rest van de salade en extra knoflooksaus erbij.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg samen met de knoflooksaus een beetje harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus, potje) toe aan je broodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.