Oos­ter­se sper­zie­bo­nen­sa­la­de met ra­dijs

Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in stukken van 6 cm.Snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Schep de groenten door elkaar.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en klop met de peper, sesamolie, sojasaus en het limoensap tot een dressing. Schenk over de salade.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oosterse sperziebonensalade met radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se sper­zie­bo­nen­sa­la­de met ra­dijs

1
1
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in stukken van 6 cm.

4
4
  • 1 bos radijs

Snijd de komkommerstukken in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Schep de groenten door elkaar.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een mesje en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sesamolie
  • 4 tl sojasaus
  • 2 el limoensap

Schil en rasp de gember en klop met de peper, sesamolie, sojasaus en het limoensap tot een dressing. Schenk over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.