Hue­vos ran­che­ros

De Mexicanen eten dit eigerecht met bonen elke ochtend: stevig begin van de dag!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht De Mexicanen eten dit eigerecht met bonen elke ochtend: stevig begin van de dag! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tomatenblokjes en salsasaus in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen in een andere pan de zwarte bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng ondertussen in een pan een laag van 6 cm water tegen de kook aan. Bekleed de binnenkant van 4 kommetjes of kopjes royaal met vershoudfolie. Breek boven elk kommetje een ei en draai de folie dicht. Laat de foliepakketjes met eieren een voor een in het water zakken en pocheer de eieren 4 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en verwijder de folie voorzichtig.
  3. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er wat salsa, bonen en het ei op. Verkruimel de kaas erboven

variatietip:

Houd je van pittig? Gebruik dan salsasaus hot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Huevos rancheros

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hue­vos ran­che­ros

1
1
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g salsasaus mild

Doe de tomatenblokjes en salsasaus in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

2
2
  • 400 g zwarte bonen

Verhit ondertussen in een andere pan de zwarte bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3

Breng ondertussen in een pan een laag van 6 cm water tegen de kook aan. Bekleed de binnenkant van 4 kommetjes of kopjes royaal met vershoudfolie.

4
4
  • 4 eieren

Breek boven elk kommetje een ei en draai de folie dicht. Laat de foliepakketjes met eieren een voor een in het water zakken en pocheer de eieren 4 min.

5
5
  • 4 meergranen tortillawraps

Neem met een schuimspaan uit de pan en verwijder de folie voorzichtig. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 100 g witte kaas

Schep wat salsa, bonen en het ei op de wraps. Verkruimel de kaas erboven.

variatietip:

Houd je van pittig? Gebruik dan salsasaus hot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.