Fish & chips met spits­kools­law

Dit gerecht gaat er óók bij kinderen goed in!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Dit gerecht gaat er óók bij kinderen goed in! 4 personen
2 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de lekkerbekjes op laag vuur 4 min. Keer halverwege.
  2. Rasp ondertussen de appel met schil en snijd de peterselie fijn. Meng met de kool, peen en slasaus in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis en aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fish & chips met spitskoolslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fish & chips met spits­kools­law

1
1
  • 3 el olie
  • 600 g aardappelpartjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 el olie
  • 4 lekkerbekjes

Verhit ondertussen de olie in een andere koekenpan en bak de lekkerbekjes op laag vuur 4 min. Keer halverwege.

3
3
  • 1 appel
  • 20 g platte peterselie
  • 300 g gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne
  • 6 el slasaus met yoghurt

Rasp ondertussen de appel met schil en snijd de peterselie fijn. Meng met de kool, peen en slasaus in een schaal.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis en aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.