Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con, ei en ui­en­ch­ut­ney

Chique salade met verse spinazie, noten en chutney. En ook nog klaar in een kwartier!

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Chique salade met verse spinazie, noten en chutney. En ook nog klaar in een kwartier! 4 personen
4 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, kerriepoeder en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot chutney. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Schaaf ondertussen de komkommer in plakjes en verdeel met de bacon en spinazie over de borden. Verdeel de chutney erover en leg op elk bord een gebakken ei. Snijd het stokbrood in plakjes. Bestrooi de salade met de gezouten cashewnoten en serveer met het brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met bacon, ei en uienchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con, ei en ui­en­ch­ut­ney

1
1
  • 320 g zilveruitjes
  • 4 el ketchup
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker

Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, kerriepoeder en suiker in een steelpan en breng aan de kook.

2
2
  • 200 g bacon

Kook in 5 min. in tot chutney. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de bacon in reepjes.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 4 eieren
  • 1 komkommer
  • 400 g spinazie

Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Schaaf ondertussen de komkommer in plakjes en verdeel met de bacon en spinazie over de borden.

5
5
  • 1 wit stokbrood

Verdeel de chutney erover en leg op elk bord een gebakken ei. Snijd het stokbrood in plakjes.

6
6
  • 80 g gezouten cashewnoten

Bestrooi de salade met de gezouten cashewnoten en serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.