Piz­za met kip-cho­ri­zo­bal­le­tjes

Spanje en Italië samen op je bord!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spanje en Italië samen op je bord! 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de olijven uitlekken. Leg het deeg uit de pizzakit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het met je vingers uit tot een grote ovale lap van ca. een ½ cm dik. Bestrijk het deeg met de saus uit de kit en verdeel de paprika, mozzarella en olijven erover.
  2. Maal de chorizo fijn in de keukenmachine. Verwijder het vel van de saucijzen en maal het vlees kort met de chorizo, zodat het vlees goed gemengd is. Rol 20 balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bak ondertussen de pizza onder in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn. Verdeel de balletjes over de pizza en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip:

Kun je geen chorizoblokjes vinden? Je kunt ook zelf een stukje chorizo in blokjes snijden.

variatietip:

Vervang de peterselie eens door basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.115 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pizza met kip-chorizoballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za met kip-cho­ri­zo­bal­le­tjes

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de olijven uitlekken.

3
  • 1 pizzakit

Leg het deeg uit de pizzakit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het met je vingers uit tot een grote ovale lap van ca. een ½ cm dik.

4
  • 150 g minimozzarella

Bestrijk het deeg met de saus uit de kit en verdeel de paprika, mozzarella en olijven erover.

5
  • 75 g chorizoblokjes
  • 4 kipsaucijzen

Maal de chorizo fijn in de keukenmachine. Verwijder het vel van de saucijzen en maal het vlees kort met de chorizo, zodat het vlees goed gemengd is.

6
  • 1 el olijfolie

Rol 20 balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

7

Bak ondertussen de pizza onder in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

8
  • 10 g platte peterselie

Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn. Verdeel de balletjes over de pizza en bestrooi met de peterselie. Bon appétit!

bereidingstip:

Kun je geen chorizoblokjes vinden? Je kunt ook zelf een stukje chorizo in blokjes snijden.

variatietip:

Vervang de peterselie eens door basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.