Ka­bel­jauw in pe­can­no­ten­korst­je met knol­sel­de­rij­pu­ree

Iets-met-een-korstje ziet er altijd meteen chic uit. Zoals deze vis met een laagje noten, citroen en brood.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Iets-met-een-korstje ziet er altijd meteen chic uit. Zoals deze vis met een laagje noten, citroen en brood. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes en snijd in dunne parten. Meng de bietjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 2 cm en de plakken in stukjes van 2 x 2 cm. Doe met de melk, peper en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 20 min. zachtjes gaar.
  3. Rooster het brood en verkruimel het. Hak de pecannoten fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Meng het brood met de noten, het citroenrasp, per 4 personen 1 el citroensap en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de andere ovenschaal in en leg de kabeljauw er in. Verdeel het notenmengsel er gelijkmatig over. Druk goed aan. Bak ca. 20 min. naast de bietjes in de oven tot de vis gaar en het korstje goudbruin is.
  4. Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Snijd de peterselie fijn en voeg de rest van de boter, cannellinibonen en per 4 personen 100 ml kookvocht toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Neem de bietjes uit de oven. Leg de kabeljauw op de puree en serveer met de bietjes en een plakje citroen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw in pe­can­no­ten­korst­je met knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1
  • 500 g gekookte bietjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes en snijd in dunne parten.

2
2
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie

Meng de bietjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3
3
  • 1 kg knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken van 2 cm en de plakken in stukjes van 2 x 2 cm.

4
4
  • 600 ml volle melk

Doe met de melk, peper en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 20 min. zachtjes gaar.

5
5
  • 1 snee witbrood
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 1 citroen

Rooster het brood en verkruimel het. Hak de pecannoten fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

6
6
  • 50 g boter

Snijd de andere helft in plakjes. Meng het brood met de noten, het citroenrasp, per 4 personen 1 el citroensap en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g kabeljauwfilet

Vet de andere ovenschaal in en leg de kabeljauw er in. Verdeel het notenmengsel er gelijkmatig over. Druk goed aan.

8
8

Bak ca. 20 min. naast de bietjes in de oven tot de vis gaar en het korstje goudbruin is.

9
9
  • 20 g platte peterselie
  • 800 g cannellinibonen

Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Snijd de peterselie fijn en voeg de rest van de boter, cannellinibonen en per 4 personen 100 ml kookvocht toe.

10
10

Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Neem de bietjes uit de oven. Leg de kabeljauw op de puree en serveer met de bietjes en een plakje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.