Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken (hij is namelijk supersnel klaar).

  • gebak
  • 10 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze lactosevrije choco-cake is een feest om te eten én om te maken (hij is namelijk supersnel klaar). 10 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden.
  2. Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
  3. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags

Lactosevrije chocoladecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 180 g bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 8 g vanillesuiker
  • ½ tl zout

Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden.

3
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 240 ml kraanwater
  • 140 g pecannoten

Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.

4

Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.